.
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,9214
EURO
52,7054
ALTIN
6.829,56
BIST
14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Açık
21°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
17°C
Reklam
Reklam

Turizmin davranış kodları değişecek mi? Yada değişmeli mi?

Turizmin davranış kodları değişecek mi? Yada değişmeli mi?
REKLAM ALANI
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Eski Genel Müdürü TÜİK’in rakamlarına göre; Türkiye 2019’da 45.1 milyon yabancı ziyaretçi ağırladığını; Turizm gelirinin 34.5 milyar dolar olduğunu ve bu rakamın %83’ünün yabancı ziyaretçiden elde edildiğini açıkladı. Kişisel harcamaların 25.3 milyar dolar (14 ayrı harcama kaleminde) ve ülkede kalan paket tur harcamalarının da 9.1 milyar dolar ifade edildiği açıklamada Ülkemizin özellikle tur operatörlerinin aracılığıyla paket tur satışlarında öne çıktığını ve ana pazarlarımızın da Rusya ve Avrupa ülkeleri olduğu belirtilerek paket turlara dikkat çekilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Eski Genel Müdürü İrfan Önal’ın açıklamalarını kapsayan blog görüşünün bir diğer önemli vurgusunda ; Antalya’ya 2019 yılında gelen 15 milyona yakın yabancı turistin 14.2 milyonu paket tur ile gelen turist, Muğla bölgesine de 3 milyonun üzerindeki yabancı turist ağırlıklı olarak paket tur ile ana pazarlarımız olan Rusya, Almanya ve İngiltere den gelmiş turistler olduğu söylenmekte.Kriz yönetim grupları bu konuda etkili olabilir diyen eski uzman yetkili 14 milyonun üzerinde yabancı paket tur misafirini kaybedecek olan Antalya destinasyonu bu durumdan en fazla olumsuz etkilenecek bölge olacaktır; benzer senaryo Muğla bölgesi için de geçerlidir diye belirterek ” Kısa vadede bu yıkıcı etki bu iki destinasyonumuzun turizm paradigmalarını değiştirmelerine yol açacaktır. Burada yenilenen stratejiler ve yeni bir yaklaşımın gündeme gelmesi kaçınılmazdır ” şeklinde özgün yorumu ile değişimi işaret etti.

( Haber YorumDENTHA Dijital Endüstri Turizm ve Haber Ajansı // İSTANBUL )

Yazar Hakkında

REKLAM ALANI