.
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2914
EURO
37,4787
ALTIN
2.912,48
BIST
9.047,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
20°C
Pazar Çok Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
20°C

2024 YILI TERCİHLER YAPILDI. FAKÜLTELERE ALINAN BU YENİ ÖĞRENCİLERİ KİM EĞİTECEK?

2024 YILI TERCİHLER YAPILDI. FAKÜLTELERE  ALINAN BU YENİ ÖĞRENCİLERİ KİM EĞİTECEK?
REKLAM ALANI
11.08.2024
16
A+
A-

Ülkemizde bulunan Dişhekimliği Fakültelerinde mevcut profesörlerin dağılımı oldukça sorunlu iken; 105 Dişhekimliği Fakültesinden 13’ünde tek bir profesör bile bulunmadığı halde 2024 yılı dişhekimliği fakültelerine bilinçsizce tercihler yapan öğrencileri neler bekliyor?

Dişhekimliği eğitimi hem eğitimi veren için hem de eğitimi alan için oldukça zor süreçlerden gerçerek gerçekleşir.

Türk Dişhekimliğinde eğitime verdiği önemi 2015 yılından beri yayın hayatında defalarca gündeme getiren Dental Gazete araştırmasında eğitimle ilgili raporları ortaya çıkarmaya devam ediyor.
Bugün ülkemizde bulunan toplam 105 Dişhekimliği Fakültesinin profesör sayısı 826 iken, bunun %67 sinin 18 fakültede; %33’ünün ise 77 fakültede öğrenci yetiştirdiği bilinmekte. Ancak artan dişhekimliği fakülte ve kontenjan sayıları ile orantılı derecede artamayan öğretim üyesi sayısı ile 2024-2025 öğretim yılına ait tercihler yapıldığında dişhekimliğinde eğitim kalitesinin cok vahim sonuçlara doğru gittiği bildirilmekte.

2020-2021-2022 ve 2023 mezunu dişhekimlerinde mesleki yetersizlik, özgüven eksikliğinden doğan psikolojik sorunların telafisi için acil ivedi tedbirler alınmasına değinildiği TDB ve Dekanlar Konseyi raporunda işbirliğine ihtiyaç bulunduğunun belirtildiği; halbuki yetkililerin bu bildirimleri kaale almadıkları saptanırken halkın çok para kazanılan meslek şeklinde gördüğü dişhekimliğine çocuklarını yönlendirmesi ise kesin kayıtlarda belli oldu. Okul yıllıklarının oldukça pahalı olmasına aldırış etmeyen ebeveyinler eğitim kalitesini sorgulamadan çocuklarını kimlere emanet ettiklerini araştırmadan dişhekimliği fakültelerinin cazibeli ilanlarına kapılarak ön kayıtları yaptırdıkları gözlemlendi.

Bu anlamda ülkemizde oluşan eksik bilgi ile mezuniyet sonrası eğitime olan ihtiyaçlı binlerce mezun dişhekimini farkeden bazı firmalar fuar alanlarında ve her geçen gün artışına şahit olduğumuz sosyal medya ilanları ile genç mezunları yüksek ücretli özel kurslara çağırmaktalar. ( Dentha Ajans- ArGe Komitesi 11.08.2024 İstanbul)

Yazar Hakkında

REKLAM ALANI