.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi dişhekimi profesörü bulunmayan Türkiye deki 13 Dişhekimliği Fakültesinden biri. Kafkas Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Veteriner Hekim, Bingöl Dişhekimliği Dekanı İlahiyat, Aydındaki Adnan Menderes Dişhekimliği Fakültesi Dekanı ise Hukukcu olmasının yanında 4 fakültenin dekanlığını ise mevcut üniversitelerin Rektörleri vekaleten yönetmekte. Bu yöneticilerin dişhekimliği mesleğinden gelmemesinin eğitime tesiri ise tartışılan ana konuların başında gelmekte.Eğitim konusu ile dertlenen Dental Gazete Türk Dişhekimliğinde ilk yayın hayatına çıktığı 15 yıl önceki gibi aynı hızla Dişhekimliğindeki eğitim sorunlarını meslektaşları ile ve kamuoyu ile paylaşarak dertlenmeyi araştırma ekibi ile hazırladığı raporlarla sunmaya devam etmekte.
2022-2023 Öğretim Yılı Yükseköğretim İstatistiklerinde yer alan verilere göre TC.de dişhekimliği fakülte sayısı 104 e yükselmiş, bunların 97 sinde öğrenci alımına devam edilmekte olup toplam öğrenci sayısı 39.573 olmasına rağmen bu sayı için akademik kadro da 796 Prof. 498 Doçent ve 1.369 Dr. Öğr. Üyesi ile eğitim öğretim uygulama klinik ve laboratuar vb. dersler yapılmaktadır.
2021 yılı Haziran ayında Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete de yayımlanması ile hizmete giren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesinin Dekanlığına ise yine diş hekimi olmayan bir profesör atanmıştır. Yapı Malzemeleri İnşaat Mühendisi olan Prof.Dr.Cenk Karakurt eğitimden sorumlu olarak atandığı dişhekimliği fakültesinin meslek dallarındaki ince ve hassas konulara ister istemez hakim olması imkansız iken öğrencilerde ki dönem dersleri açısından farklılıklar bulunması konusuna da ancak dişhekimi olan doçent kadrosundaki akademisyenlerden destek alarak eğitimin mesleki yönünü yönetebilmekte idi. Bu vb örnek durumlar 2010 yılından itibaren birbiri ardına açılan diğer dişhekimliği fakültelerinde de yaşanmış ; dişhekimliğine ait öğrenci kontenjanlarında inanılmaz artışlar yapılmasına karşın eğitimden sorumlu meslekten gelen akademik öğretim üyelerinin yetersizliğinin yanında peşine yaşanan pandemi ve deprem dişhekimliği meslek eğitiminde kaliteyi düşüren bir başka etken olmuştur. Dişhekimliği fakültelerindeki Öğrenci çokluğuna ‘’dr.öğr.üyesi ‘’ kısaltılmış ünvanla eğitim veren ve toplamda 2.663 kişi ile geleceğin diş hekimlerini yetiştiren Türk Dişhekimliği Devlet ve Vakıf Üniversitelerinin öğrenci kayıt dönemi olan bu süreçte adeta öğrenci kapma yarışı içerisine girmelerinde fakültelerinin klinik zenginlikleri yada fantom laboratuvarlarının resimleri sosyal medyada hatta TV programlarında yer almış; fakülte binalarına boy boy asılan afişlerle serbest piyasada bilinen zirkon porselen yada implant vb ile reklamlar yapılması ise mesleğin nerelere geldiğinin bir kanıtı olmakta. ( Dentha Ajans Araştırma Yayın Grubu İstanbul 19.07.2023)