KANADA’DAN GELEN AKADEMİSYENLERE  CAĞ KEBAP İKRAMI

KANADA’DAN GELEN AKADEMİSYENLERE CAĞ KEBAP İKRAMI

Dünyanın dört bir tarafında sempozyum, panel ve konferanslara katılan Kanada Üniversitesi misafir akademisyenleri geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Biruni Üniversitesinde bir sempozyuma konuşmacı olarak katıldılar.

Modern Dişhekimliğinin ilgi çeken konularından olan Lazer ve Estetik başlıklı bu sempozyumun açılış konuşmasında bilim adamları ve izleyici hekimler oldukça ilginç bir açıklama ile karşılaştılar.

Prof.Dr.Hasan Alkumru
Prof.Dr.Hasan Alkumru

Sempozyum başkanlığını yürüten Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Muzaffer Gülyurt memleketi olan Erzurum Oltu Çağ Kebabını sempozyum sonunda konuklara ikram edileceğini anons etti. Böylece Türk Dişhekimliğinde Üniversite içinde yaşanan bir bilimsel sempozyum sonrası ilk kez bir cağ kebap partisi yapılmış oldu.
Prof.Dr.Hasan Alkumru ve Dr. Pavel Sectakof’un Biruni Üniversitesi daveti üzerine güncel ilgi alanı olan protez ve ortodontide laser uygulamalarını anlatarak başladıkları sempozyum; Aydın Üniversitesi eski dekanı Prof.Dr.Tosun Tosun’un laserdeki son teknolojık gelişmeleri, Prof.Dr.Burcu Karaduman’ın priodontolojide, Dr.Öğretim üyesi Sema Sönmez Kaplan’ın Endodontide, Dr.Öğretim Üyesi Pınar Alkumru’nun Dijital Gülüşte Laser kullanımını anlatması ile son buldu.
Kanada Ontorio Üniversitesinde 2015 den beri akademik hayatına devam eden ve aynı zamanda özel muayenehanesi bulunan Prof.Dr.Hasan Alkumru Biruni Üniversitesinde çok yüksek standartlar gördüğünü ve buna çok memnun olduğunu söyleyerek laserin en büyük avantajının ağrısız olması ve hiç kanama olmamasıdır dedi.Yumurta altı şeklinde ifade ettiği protezlerin gövde altı düzeltmelerinde laser kullanımını anlatan Prof.Alkumru ayrıca Kuzey Amerika’da yaşayan zenci demenin yasak olduğu ‘’African American’’lı diye ifade edilen kişilerde çok görülen melanin depigmantasyonu giderilmesinde düşük watt diot laserin kullanılışını da anlattı.
İleri endodontik tedavide,kırık alet çıkarılmasında,apikal rezeksiyonda,fistüllü dişlerin tedavisinde, kök kanallarının dezenfeksiyonunda,aşırı dentin hassasiyetinde, biyostimülasyon da ve birçok alanda kullanılan laser teknolojisinin anlatıldığı sempozyum oldukça ilgi gördü.

Dekan Prof.Dr.ilknur Özcan ve Prof.Dr.Muzaffer Gülyurt’un konuşmacı akademisyenlere katılım belgesi ve teşekkür buketi vermesi ile sonlanan sempozyum daha sonra cağ kebap ikramı ile son buldu. ( Dental Gazete Haber 04.09.2022 İstanbul)

Prof.Dr.Tosun Tosun 1960 yılı ve 1920 yıllarında dedelerinin kullandığı diş çekimi davyelerini ekrana getirerek 3 kuşak dişhekimi aileden gelme tarihçesine dikkat çekti.

Yazar Hakkında

Share