Tokat’ta 13 yaşında lösemi hastalığına yakalanan Berk Yılmaz, tedavi sürecinde Diş Hekimi olma hayali kurdu; 4 yıl yaşam savaşı vererek bugün hayalini kurduğu fakültenin 2.sınıfında.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanınca mesleğin yorucu eğitimini severek ve isteyerek yapan Berk Yılmaz mesleğin sevgisini tedavisi esnasında doktorların ve sağlık çalışanlarının kendisine gösterdikleri yakın alakadan dolayı kazandığını; bu ilginin kendisinde hekim olmak isteği uyandırdığını söyledi. Liseyi birincilikle bitiren Berk Yılmaz lösemili hastalara umutlarını kaybetmemeyi ve mutlaka hedef koymaları gerektiğini önererek Tokat Reşadiye ilçesi bir aileden geldiğini ve mesleğini çok sevdiğini şimdi ise artık bu merakı meslekte ileriye götürmek arzusunda olduğunu söyledi.
15 yıldır sektörün içinden her habere öncülük yapan Dental Gazete dişhekimliği mesleğine bu acılı süreci azmi ile yenerek şifa bulup gelen yarının dişhekimine yayınları ile destek vereceğini ve kendisine yardımda,mesleki yetişmede teknolojide İstanbul dahil olmak üzere ülkenin her yanından destek için yayınla takipte olacağını belirtti. Kendisine meslekte başarılar diledi.( Dental Gazete Sosyal Yayın Bürosu 29.06.2022 / İstanbul )