22.10.2018 Tarihi itibarı ile atandığı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine devam eden Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Tekin 2015 yılında Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü de yürüttüğü için son zamanların merak edilen
”pandemi sonrası organ naklinde içerde ve yurt dışında nakil bekleyen Türk Sağlık Turizminden şifa bulanlara neler olacak” sorusu cevap bekliyor.Sorulara cevap verecek yetkide ve etkili makamda olan tek kişi olması nedeniyle tüm dikkatler genel müdüre yöneldi.
1998 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışan; 2004 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Genel Cerrahi uzmanı olan Genel Müdür Prof. Tekin Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve araştırma merkezinde solid organ (Karaciğer, Böbrek ve Pankreas) nakli konusunda da eğitim alan bir akademisyen olması böylece kendisinin konuda yetkin olması işin ehemmiyetini daha da öne çıkarmakta.
Organ Nakli konusunda bilinenler ise şunlar: Sağlıkta tüm dünyada isim yapan Türk Hekimleri Organ naklinde de oldukça üne sahipler.Organ naklinin yerine koyma tedavileri içinde en yararlısı ve bazı organlar için tek tedavi biçimi olduğu; bazı kronik karaciğer ve kalp rahatsızlıklarında ise durum yıpratıcı olup, diyaliz gibi yardımcı tedavileri olmadığı için hastalar organ bulamadıkları takdirde hayatlarını kısa surede kaybetmekte olduğu yurt içindeki ve yurt dışındaki bu duruma haiz hastalarca bilinmekte. İstanbul başta olmak üzere; İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Samsun, Diyarbakır, Erzurum ve Bursa illerinde olmak üzere 9 Bölge Koordinasyon Merkezi bağlı oldukları Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile kadavradan organ dağıtımında bağlantılı olarak çalışmakta. Kadavradan temin edilen organların nakledileceği hastalara ulaştırılmasında Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçakları kullanılmaktadır. 59 hastanede Böbrek Nakli Merkezi, 34 hastanede Karaciğer Nakli Merkezi, 16 hastanede ise Kalp-Akciğer Nakli Merkezini ruhsatlandırılarak hizmete girmiş; 2011 yılında Akdeniz Üniversite’sinde yapılan ilk kol ve yüz nakli ise ülkemizin tıp alanında aldığı yolun başarı isbatı olmuştu. Bu başarı ülkemizde olduğu kadar dünyada da büyük ses getirmişdi..(Dentha Dijital Endüstri Haber Ajansı İSTANBUL – 14.05.2020 )