DSÖ Avrupa Direktörü Başarınızı Yayınlayın Dedi.

DSÖ Avrupa Direktörü Başarınızı Yayınlayın Dedi.

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, Sağlık Bakanı Koca’ya Türkiye Covid-19’daki başarılı mücadelesini akademik yayınlara aktarılmalı diye tavsiyede bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge ile video konferans yöntemiyle ikili görüşme gerçekleştirdi. Kluge, Covid-19 salgınına yönelik başarılı mücadelesi, uluslararası dayanışma ve liderliği için Türkiye’ye teşekkür etti. Görüşmede Türkiye’deki vaka sayıları, iyileşme oranları, Türkiye’nin uyguladığı tedavi algoritması ele alındı ve normalleşme adımlarına yönelik istişarelerde bulunuldu. Türkiye’nin pandeminin her döneminde DSÖ ile yakın bir işbirliği içerisinde süreci yürüttüğünü ifade eden Bakan Koca, belirli önlemlerin aşamalı ve kontrollü şekilde hafifletmeyi planlandığını söyledi.

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, Türkiye’nin Covid-19’a yönelik başarılı mücadelesinin akademik yayınlara aktarılması gerektiğini ifade ederken Türkiye’nin Avrupa için ne kadar güçlü ve önemli bir işbirliği ortağı olduğunu, AB için ne kadar büyük önem taşıdığını bir kez daha vurgulamak isterim dedi. ”Ekibinizde yer alan uzmanlarınızla birlikte, Türkiye’nin Covid-19’la mücadelesindeki büyük tecrübesinin konu edildiği bir çalışma hazırlamaktan büyük memnuniyet duyacağım.” diyerek övgüsünü dile getirdi…(Dentha Dijital Endüstri Haber Ajansı İSTANBUL – 12.05.2020 )

Yazar Hakkında

Share