Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği hekimlerin ozon tedavisine olan ilgisini arttırdı

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği hekimlerin ozon tedavisine olan ilgisini arttırdı

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz 2014 yılı sonunda çıkarmış olduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’ndeki son değişikliklerle ozon tedavisi tekrar gündeme oturdu.

Artan bu ilgiye karşılık bilimsel yeniliklerin ve yenilikçi tedavilerin uygulama örneklerinin gösterildiği ve 3.sü düzenlenen İleri Ozon ve Otolog Tedavileri Sempozyumu 17-18 Ekim de İstanbul’ da yapıldı. Kavacık Limak Eurasis Luxury Hotel’de gerçekleştirilen bu sempozyumda sağlık sektöründe ozon tedavisi uygulayan hekim ve diş hekimlerinin buluştuğu  zirvenin onur konuğu Ord. Prof. Velio Bocci idi. Uluslararası arenadaki son gelişmeleri  Türkiye’de ozon tedavisini gerçekleştiren hekimlerle paylaşan Dr. Bocci, bu tedavilerin etki mekanizmalarının açıklanması alanında 1000’ den fazla bilimsel yayın yapmış bir bilim adamı olarak tanınmakta. Ayrıca İtalya, Çin, Japonya, Ukrayna gibi ülkelerden katılan 20 den fazla konuşmacı bu sempozyumda buluştu. Japonya’dan katılan diş hekimi  Dr. Yasuhiro Shimpuku  Ağız içi Sorunların Sistemik Ozon Tedavisi ile İyileştirilmesi / Ozon Tedavisi SRP (İmplantoloji)  sonrası Bakteriyemi ve Endotoksemi Korucuyuculuğu Açısından Güvenilir ve Etkili Olabilmesi  konusunda  yaptığı  açıklamalarla diş hekimlerinin  ilgisini çekti. Dünyada en sık olarak görülen hastalık olarak bilinen periodontal hastalıklarda MAH (Major Auto Hemoterapy) denilen ozonla tedavinin bakteriyemi ve endotoksinin önüne geçilmesinde etkili ve koruyucu bir yöntem olduğu belirtildi.3000 den fazla bu tür tedavi yaptığı belirtilen Dr. Shimpuku’nun ortomoleküler tedaviler konusunun diş hekimliğinde uygulanışına dair yayınlarının da olduğunu söyleyen sempozyum düzenleyicisi Dr. Ruhi Çakır, Dental Gazete Genel Yayın Yönetmeni Diş hekimi Metin Gürsan’a  verdiği  bilgide Doğu ve Batı tıbbını  çok iyi bilen Kanada Tıp Fakültesi mezunu ve 100 ün üzerinde şirketin kurucusu olan Geleneksel Çin Tedavileri Dernekleri Başkanı, Çin Sağlık Bakanı Danışmanı Prof. Pang’ın da  bu sempozyuma katılacağını ancak son anda geçirdiği bir ameliyat nedeni ile uzun uçak yolculuğu yapamadığı dolayısıyla bu sempozyuma katılamadığını bildirdi.

Medikal Ozon Tedavileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci de sempozyumda sunum yapanlar arasında. Ağrı tedavisinde en sık kullanılan tedavinin artık Ozon Tedavisi Uygulamaları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Lüleci, Dentha Haber Ajansı’na verdiği  röportajda ‘Boyun fıtık tedavilerinde en çok uyguladığım tedavi ozon tedavisidir. Hatta  bir meslek hastalığı olan boyun fıtığında diş hekimlerinden de hastam var. Görüntüleme sistemleri eşliğinde direkt ozonu enjeksiyonla içeri veriyoruz. Türk hekimlerinin uygulamasını yabancılara göstermek amacı ile bu sempozyum da bizzat hasta üzerinde demonstrasyon da yaptım’ dedi. Medikal Ozon Tedavileri Derneği Başkanı olmasının yanında ozon uygulamaları ile tüm Türkiye’de tanınan Prof. Dr. Nurettin Lüleci aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Ozon Bilim Komisyon Üyesi.

Direkt ozon enjeksiyonları video- demonstrasyonlarıyla oldukça ilgi çeken ve Türkiye’den yaklaşık 110 hekimin katıldığı sempozyuma  basının ilgi göstermediğinden dert yanan sempozyum düzenleyicisi  Dr. Ruhi Çakır ‘Mesela  İtalya’dan gelen sempozyum katılımcısı Prof. Dr. Emma Borelli KOAH Hastalarında Ozon Tedavisinin Etkinliğini Gösteren Klinik Çalışması  ile oldukça ilgi topladı. Çünkü KOAH  Türk hekimlerini de oldukça meşgul eden bir çalışma. Ancak biz bunu görsel ve yazılı medyada duyuramıyoruz.’ dedi. Sempozyum 18 Ekim 2015 Pazar günü son buldu.

Prof. Dr. Nurettin Lüleci, uygulamasını gösterirken.

(DenthaHaber Ajansı/18 Ekim 2015 Kavacık/ İstanbul)

Yazar Hakkında

Share