‘Sağlık Turizmi’ nde yeni vizyon belirlenmeli…

‘Sağlık Turizmi’ nde yeni vizyon belirlenmeli…

‘Sağlık Turizmi Türkiye’nin güçlenebileceği alanlardan biri‘

14-12-2014 Dentha Ajans / İSTANBUL
2014 yılının son sağlık turizmi fuarlarından olan CNR İstanbul Health Expo geçtiğimiz 10-13 Aralık tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy’deki fuar alanında yapıldı. Medikal Ürün, Hastane Donanımları, Sağlık Bilişim ve Teknolojileri, Laboratuvar Sistemleri, Evde Bakım Ürünleri  ile kombinasyonlu  Sağlık Turizmi Fuarı, sağlıkta uygulanan yeni teknolojilerin tanıtılmasının yanında fuaye alanındaki Kamu Hastaneleri’nin stantlarının  yoğunluğu  dikkat çekti.Diğer yandan fuar alanında yaptığı konuşmalarda verdiği röportajlarda,Sağlık  Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu sağlık turizminde  Türkiye’nin yeni bir vizyon belirlemesi gerektiğini vurguladı.
 ‘Türkiye sağlık turizminde önemli bir merkez olacaktır’ diyen Sağlık Bakanı Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın önemine de değinerek,  3 saatlik bir uçuş mesafesindeki bu alana Türkiye’nin hitap ettiğini  ve bu alanın  1,5 milyar nüfusu kapsadığını  bütün bu coğrafyaya  Türkiye’nin sağlık hizmeti sunumunda  bölgenin merkezi olabilecek tecrübe birikiminde  olduğunu, sağlık turizminde de insan altyapısı ve organizasyon kabiliyeti ile  fiziki mekan altyapısı imkanlarının  kullanılması gerektiğini söyledi. Önümüzdeki süreçte 2017-2018’e kadar fiziki mekânlardaki altyapının  ve tıbbi teknolojilerdeki altyapının  çok daha iyi noktalara taşınacağını  sözlerine ekleyen  Müezzinoğlu  2018’den sonraki süreçte de ‘İnanıyorum ki dünyada marka değeri olan sağlık hizmeti sunumu yapan güçlü merkezlerimiz olacaktır’ dedi.
Sağlığın sadece hizmet sunumu olmadığına da  değinen  Bakan  Müezzinoğlu,  sağlık turizminde yeni vizyon belirlenmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, ileriki süreçte en çok önem verilecek konulardan birinin de sağlık turizmi olacağını  söyledi.Kamu özel işbirliğiyle yapılan 26 bin kapasiteli şehir hastanelerinin tamamına yakınının 2016-2017’de hizmete girmiş olacağını ; gelecek yıl yapılacak yaklaşık 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin en geç 2018’de hizmete açılacağını  bildirerek “Bir taraftan özel sektör, diğer taraftan  üniversitelerimizle  yaklaşık 90 bin yatak kapasiteli hastanelerimizi  ve bunların altyapısını önümüzdeki 4 yılda sıfırdan çok ileri teknolojiyle yapacak ve donatacağız. Türkiye, dünyanın bu anlamda fiziki mekanlarını ve tıbbi teknolojilerini son 5 yılda yenilemiş tek ülkesi olacaktır. Bu bize farklı avantajlar ve sunum zenginlikleri sağlayacaktır.” dedi.
Bakan Mehmet  Müezzinoğlu, açılış  konuşmasının ardından fuarın açılışını gerçekleştirerek, stantları gezdi.TV kanalları ile röportajlar yapan Bakan Kamu stantlarında ikram edilen kurupastalar  için ‘Daha sağlıklı şeyler ikram edin’ ikazını yaparak  stant yetkililerinden özellikler hakkında bilgi aldı.Açılışa  Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Müsteşar Yardımcısı  Dr.Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yard.Doç.Dr. Ömer Tontuş beraberinde oldukça yoğun bürokratın katıldığı gözlendi.

CNR İstanbul Health Expo 2014 Sağlık Turizmi  fuarında  Medikal Teknolojiler, Tıbbi Uzmanlık gibi konuları içeren paneller yapıldı. Oturumlarda  müsteşar,genel müdür  ve akademisyenlerin moderatörlük yapması  soru cevap tartışmalarla  yabancı dilden tercüme  ile başarılı bir organizasyon  sergilendi. Uluslar arası  sağlık turizmi uygulamaları  ve Türkiye’nin sağlık turizmi politikaları, Türkiye’de yaşlı ve engelli turizmi, estetik plastik cerrahi, saç ekimi yapan kuruluşlardan  ve  diş sağlığı turizmi konusunda  sigorta ödemelerine ait bilgilendirme yapan firmalarla ikili görüşmelerin yapılmasından  dolayı  katılımcılardan tam puan alan Expo düzenleyicileri  2015 cetveli hakkında ise yakında  basına açıklama yapılacağının  bilgisini  verdi.

Bakan naklen radyo yayınına katıldı.
Bakan Yunanca konuşurken.
Müsteşar Yardımcısı Dr.Şuayip Birinci Kamu standında.
Sağlık Bakanı yerli üreticinin ürününü inceledi ve sorunlarını dinledi.

Yazar Hakkında

Share